39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Vraag & Antwoord

U vindt hier de antwoorden op veel gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kun u uiteraard contact met ons opnemen via info@jeugdronde.nl

Wat kost deelname aan de Nationale Jeugdronde?

Dit jaar kost de deelname 40,00 EUR

Heb ik een speciale fiets nodig om mee te kunnen doen?

Nee, je kunt op elke fiets meedoen aan de jeugdronde. Heb je een racefiets dan krijg je bij sommige wedstrijdonderdelen wel extra strafpunten. Voor aanvang van de Nationale Jeugdronde worden alle fietsen aan een keuring (veiligheid) onderworpen.

Hoe kan ik mij inschrijven?

De Nationale Jeugdronde werkt met inschrijvingen via de ploegleiders. Toch kun je je altijd via info@jeugdronde.nl aanmelden voor de Jeugdronde. We gaan dan onze uiterste best doen je te plaatsen bij één van de ploegen. 

Hoe oud moet ik zijn om met de Jeugdronde mee te kunnen doen?

Om aan de jeugdronde mee te kunnen doen moet je op 1 juli 10 jaar oud zijn en niet ouder dan 14 jaar.

Mag ik voor elk wedstrijdonderdeel een andere fiets gebruiken?

Nee, je moet de hele Jeugdronde op dezelfde fiets blijven rijden. Mocht deze tijdens de Jeugdronde onherstelbaar defect raken kun je in overleg met de jury een andere fiets gebruiken. Ook mag je tijdens de Jeugdronde geen gebruik maken van klikpedalen.

Wat betekenen de truien tijdens de Jeugdronde?

Regenboog trui
De jongen en het meisje die na alle wedstrijdonderdelen op de eerste plaats staan in het algemeen individueel klassement mogen zich als eindoverwinnaars hullen in een regenboogtrui.

Gele trui
De jongen en het meisje die na een wedstrijdonderdeel op de eerste plaats staan in het algemeen individueel klassement krijgen een “gele trui”.  Deze trui mag de volgende dag gedragen worden.

Blauwe trui
Er zijn dagelijks blauwe truien voor de sterkste stijgers in het algemeen individueel klassement. Dit zijn de “Runner-Ups”.

Groene trui:
De jongen en het meisje met het minst aantal punten op het wedstrijdonderdeel van die dag krijgen een “Groene trui”.

Bolletjes trui
Deze trui wordt uitgereikt aan de deelnemer die op een wedstrijdonderdeel de gemiddelde tijd van alle deelnemers in zijn of haar categorie het dichtste heeft benaderd.

Witte trui
Het meisje en de jongen in de leeftijd 10-11 jaar, die op het wedstrijdonderdeel het hoogste zijn geëindigd in het individueel dagklassement, krijgen de “Witte trui”.

Zwarte trui
De grootste pechvogel van de dag (als die er is) krijgt een zwarte trui.

Heb je nog een vraag?

Ons algemene e-mail adres is info@jeugdronde.nl Hier kun je met vragen terecht welke wij zo snel mogelijk zullen beantwoorden.