39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Veldrit

Op vrijdag staat de Veldrit op het programma. De etappe vertrekt ’s ochtends in de richting van Hoogerheide en Ossendrecht waar het allemaal gaat gebeuren. De veldrit is volgens vele deelnemers het leukste wedstrijdonderdeel van de Nationale Jeugdronde. Het parcours is niet zo lang met ongeveer 350 meter, maar gaat in het bos door los zand en kuilen, langs boomstronken en over een enorme heuvel.

Je start na een deelnemer van je eigen of een andere ploeg. In principe zit er genoeg tijd tussen, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je voorganger in kunt halen of dat iemand jou in wilt halen. Ben sportief en geef dit tijdens de race ook aan. Het ís een wedstrijd, waarin keihard gestreden mag worden, maar natuurlijk wél in alle sportiviteit. Mocht de deelnemer achter je jou in willen halen, maak dan als fietsend ruimte als dat kan. Iemand met opzet hinderen zal in geen enkel opzicht iets opleveren voor jou.

Het is een spannende rit die hier en daar best lastig is met alle kuilen, het losse zand en natuurlijk de heuvel. Kijk zelf even wat je het prettigst vind qua versnellingen of overleg nog even met je ploegleider. Veel schakelen vertraagt je tempo en vergroot de kans dat je ketting eraf vliegt.

Om het klassement eerlijk te houden, gelden er leeftijdsstrafpunten. Deze kun je nalezen in het reglement.

De starttijden vind je hier.

Datum:Vrijdag 12 juli 2024
Start:12.45 uur

Nationale Jeugdronde - Veldrit