39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Wat is de Nationale Jeugdronde?

Over de jeugdronde

De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar, die in de eerste week van de zomervakantie (regio Zuid) verreden wordt.

De deelnemers fietsen, verdeeld over 32 ploegen, door het prachtige landschap van West Brabant. In totaal leggen zij gedurende de NJR ongeveer 250 kilometer af. De etappes worden tegen een gemiddelde snelheid van 15 km. per uur verreden. Dit jaar worden circa 450 deelnemers ondergebracht in door bedrijven gesponsorde ploegen en rijden allemaal in een tenue van de sponsor. Een ploeg heeft minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Iedere ploeg heeft tenminste één ploegleider.

Onderweg wordt op de rustplaatsen een wedstrijdprogramma afgewerkt. De resultaten daarvan worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement. Er zijn individuele- en ploegenklassementen. Het maakt niet uit op wat voor soort fiets er wordt deelgenomen. Door een ingenieus systeem van handicappunten heeft iedere deelnemer evenveel kans op de eindoverwinning. De leiders in de individuele klassementen rijden in een gele trui. De ploegen (jongens/meisjes) die bovenaan staan in de ploegenklassementen dragen gele petten.

De wedstrijdonderdelen kunnen bestaan uit :

  • Proloog (ploegentijdrit) in de omgeving van de Kade te Roosendaal. Aansluitend prijsuitreiking op het Kadeplein en officiële openingsavond voor genodigden.
  • Achtervolging (kinderen rijden een achtervolgingsparcours met de fiets over ca. 875 meter) op het terrein van Cosun Beet Company te Stampersgat.
  • De Verkeersdoolhof (hoe goed ken jij de verkeersregels) in het park ’t Vrouwenhof te Roosendaal.
  • Veldrit (lekker door mul zand) bij Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht.
  • Behendigheidsrit op evenementen terrein “De Stok” te Roosendaal.
  • Hinderniscriterium (sensationele hindernisbaan) op de Oude markt te Roosendaal.

De dagelijkse prijsuitreikingen vinden van woensdag tot en met zaterdag om 20.00 uur plaats op de Oude Markt in Roosendaal. Om de prijsuitreikingen heen wordt een volledig avondprogramma verzorgd.

Op donderdag- en zondagavond vindt alleen een prijsuitreiking plaats. Deze begint om 20.00 uur.

Kortom een heerlijke week voor jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar!