39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Waar moet je fiets aan voldoen?

Fietsenkeuring

Op dinsdagmiddag is er de fietsenkeuring. Vanaf dit moment start de Nationale Jeugdronde week. Tegelijkertijd met de fietsenkeuring start er om ca. 13.00 een fietsveligheid clinic op het Kadeplein. Hier krijg je met je ploeg allerlei tips en trics op het gebied van de technische staat en het afstellen van je fiets.

Met je ploeg verschijn je bij de fietsenkeuring op het terrein van de Distel. Hier wordt je fietst gecontroleerd en voorzien van een sticker. Fietsen met een banddikte van 28 mm en kleiner worden geregistreerd als racefiets. Deelnemers op een racefiets krijgen meer strafpunten voor het klassement. In het reglement kun je hier meer over lezen. Clickpedalen zijn in geen enkel geval toegestaan.
Verder zal je een aantal valhelmen moeten passen om te kunnen bepalen welke je bij elk wedstrijdonderdeel gaat dragen.

Het is belangrijk dat je op de fiets naar de fietsenkeuring komt, waar je de gehele week op gaat fietsten. Het is niet toegestaan om gedurende de week van fiets te wisselen. Zorg er dan ook voor dat alles werkt op je fiets en dat deze dan ook VEILIG is. Kijk samen met je ouders nog even of de banden en remmen in orde zijn, of je ketting lekker loopt en ga zo nodig nog even langs de fietsenmaker. Zorg ook dat je verlichting hebt op de fiets. Ook ’s avonds blijft veiligheid erg belangrijk.

Tevens wordt je leeftijd gecontroleerd tijdens de fietsenkeuring. Neem daarom een (kopie) legitimatie bewijs mee.

Datum:Dinsdag 9 juli 2024
Start:13.00 uur
Locatie:De Distel, Kade 46,Roosendaal

Nationale Jeugdronde Roosendaal - Fietsenkeuring