39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Ploegentijdrit

Na de officiƫle opening op het Kadeplein gaat de ploegentijdrit van start. Je start met je gehele ploeg (jongens en meisjes) en zal het volledige parcours gevolgd worden door je eigen ploegleiderswagen.

Het parcours is ongeveer 1250 meter en dit is best pittig, maar als er goed samengewerkt wordt, kun je samen met je ploeg een mooie tijd wegzetten. De tijd die geklokt wordt, is de tijd van de op 2 na laatste deelnemer uit je ploeg die over de finish komt. Dit betekent dat als je mee doet met een ploeg van 15 kinderen, de tijd van de 13e deelnemer die over de eindstreep komt, wordt geklokt. Rij je mee in een ploeg van 9 deelnemers, dan is dit de 7e. Wil je precies weten hoe de tijd en strafseconden worden berekend, kun je even kijken in het reglement.

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk als ploeg over de finish komt, daarom ligt er dus een belangrijke taak bij de wat oudere deelnemers die wat meer snelheid in hun benen hebben. Zij kunnen ervoor zorgen dat zij de ploeg onderweg motiveren en bij elkaar houden. Wanneer jullie eenmaal weer de Kade opdraaien zijn daar alle ouders aan de zijlijn die jullie de laatste meters door helpen met hun applaus en aanmoedigingen. Ook het geluid van de speaker zal jullie net dat extra beetje kracht geven om een laatste eindsprint in te zetten.
De ploegleiderswagen zal altijd achter de laatste deelnemer van de ploeg blijven rijden en ervoor zorgen dat ook hij/zij met een hoop applaus over de finish komt.

De starttijden van je ploeg vind je hier.

Datum:Dinsdag 9 juli 2024
Start:19.45 uur
Locatie:Kadeplein, Roosendaal

Nationale Jeugdronde Roosendaal - Ploegentijdrit