39e Nationale Jeugdronde 2024
9 t/m 14 juli 2024 - ROOSENDAAL

Hinderniscriterium

De behendigheidsrit op zaterdag is slechts een opwarmertje voor het “echte werk” op de zondag middag tijdens het Hinderniscriterium.
Dit is het meest bloedstollende onderdeel van de Nationale Jeugdronde en ook de ontknoping. Wie gaan er ’s avonds als winnaars gehuldigd worden?!

Het parcours is zo’n 350 meter en bevat stukken waar je misschien even af moet stappen, maar ook stukken waar je voor het laatst deze week “alles kunt geven”. Je start tegelijk met een deelnemer die 1 plaats boven of onder jou staat in het algemeen individueel klassement. Je hebt ieder een eigen baan met dezelfde obstakels. Zo moet je met je fiets onder een hek door, dan spring je er weer op en rij je naar het volgende obstakel waar je je fiets in een vak moet leggen om vervolgens over een balk over een bak water en een zandbak moet gaan. Dan ren je weer terug naar je fiets en maak je de ronde zo snel mogelijk af. De gehele markt staat vol met ouders, vrienden en familie om jou aan te moedigen en ondertussen zal je niet eens horen, omdat je zo geconcentreerd bezig bent, dat de speakers van de Nationale Jeugdronde jouw race voorzien van commentaar net zoals bij een wedstrijd op TV.

Tijdens het hinderniscriterium is het belangrijk dat je je fiets in het betreffende vak legt. Vanuit de concentratie op het winnen van de race, kunnen deelnemers hier weleens slordig mee omgaan en dat is jammer, want als de fiets er buiten ligt, krijg je extra strafpunten die je niet weggefietst krijgt met snelheid.

Om het klassement eerlijk te houden, gelden er leeftijdsstrafpunten. Deze kun je nalezen in het reglement.

Datum:Zondag 14 juli 2024
Start:12.00 uur
Locatie:Markt, Roosendaal

Nationale Jeugdronde -  Hinderniscriterium